Onderzoek en advies

Onderzoek wordt door SRAL uitgevoerd om de conditie, de veroudering en de restauratiegeschiedenis van een object in kaart te brengen voordat een gefundeerd behandelingsvoorstel gemaakt wordt.
We adviseren op het gebied  van preventieve conservering, zoals klimaat en transport en hanteren, depotinrichting en eerste hulp bij calamiteiten. Dankzij onze uitgebreide kennis zijn we in staat om complexe vraagstukken met een integrale aanpak te benaderen.

IMG_9762.jpg

SRAL is uitgerust met verschillende mogelijkheden om onderzoek naar kunstwerken uit te voeren. Van non-invasieve methodes zoals beeldvorming met verschillende lichtbronnen tot microscopische verfanalyse. Een onderdeel van de specialisatie Historisch Interieur is het uitvoeren van kleurhistorisch onderzoek volgens de ERM richtlijnen.

SRAL kan volledige collecties  inventariseren en beoordelen, evenals advies verstrekken over bruikleen, kunsttransport. We kunnen helpen met het opstellen van een collectiehulpverleningsplan en eerste hulp aanbieden bij calamiteiten. 

 

Bekijk hier de mogelijkheden

Technische fotografie Verfanalyse Kleurhistorisch onderzoek Preventieve conservering