Ruimte voor kunst | Op straat

Ontdek de fascinerende wereld van moderne en hedendaagse kunstrestauratie met onze directeur Lydia Beerkens! In de recentste aflevering van de videoserie "Ruimte voor Kunst" gaat Véronique Baar van QKunst in gesprek met Lydia over de restauratie van een wereldberoemd kunstwerk van Keith Haring.

Kijk hier terug

Keith Haring en het Amsterdamse Koelhuis

Wist jij dat er een wereldberoemd kunstwerk van Keith Haring in de openlucht te bewonderen is? In de laatste aflevering van de videoserie Ruimte voor kunst gaat Véronique van QKunst digitaal in gesprek met Lydia Beerkens over de restauratie van dit immense werk op het voormalige Amsterdamse Koelhuis.

Lydia Beerkens: “Het is een grafische tekening, maar als je van dichtbij gaat kijken zie je bakstenen en hoe die kwast over de bakstenen, over de voegen is getrokken. Met een druiper en een windvlaag die allemaal bepaalde strepen en vlekken veroorzaakt; maar dat hoort er allemaal bij.”

In 2021 begeleidde QKunst de restauratie van de muurschildering van Keith Haring op het Amsterdamse Koelhuis. Haring schilderde het fabelachtige dier in 1986 tijdens zijn solo-expositie in het Stedelijk Museum, acht jaar later verdween het achter een metalen gevel. Bij de herontdekking in 2018 stelden experts vast dat restauratie noodzakelijk was voor behoud van het werk in de toekomst. QKunst maakte een restauratieplan en deed de projectbegeleiding. Inmiddels is het werk alweer drie jaar in volle glorie te zien, en is het gebouw met muurschildering zelfs als monument erkend!

Vragen over dit nieuwsbericht?

Neem contact met ons op!

Contact
keith.JPG