Oproep voor abstracts - 8th Architectural Finishes Research Conference

 

Een internationale conferentie over de afwerking in en op gebouwen, georganiseerd door partners uit de lage landen.

Van 29 mei tot 1 juni 2024 is de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) gastheer van de Engelstalige Architectural Finishes Research Conference over kleurhistorisch onderzoek. Deze vierdaagse conferentie vindt plaats in Amsterdam en wordt georganiseerd door de RCE samen met gerenommeerde partners uit de lage landen: Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium/Institut Royal du Patrimoine Artistique (KIK/IRPA), SRAL -The Conservation InstituteVrije Universiteit BrusselUniversiteit van Amsterdam.

 

Doelstellingen van de conferentie

Deze periodieke conferentie biedt een platform voor het professionele werkveld van kleurhistorisch onderzoek. We wisselen nieuwe ontwikkelingen in interpretatie, conservatie, documentatie en omgang met historische afwerkingen uit, waarbij afstemming over gemeenschappelijke standpunten plaatsvindt. Onderling begrip tussen de verschillende deelnemers staat sterk in het vaandel. De conferentie wil bijdragen aan een competente, sterk samenhangende mondiale gemeenschap van kleur historisch onderzoekers.

 

Call for Abstracts

Erfgoedprofessionals en studenten worden opgeroepen om abstracts in te dienen over relevante onderwerpen. Deadline voor indienen is 1 januari 2023. De geselecteerde papers worden gepresenteerd en gepubliceerd in 2024. Kijk voor de thema's en voorwaarden op de pagina over de call.

 

Avenue Céramique 224   6221 KX Maastricht   Tel: +31(0)433218444   E-mail: info@sral.nl   |   Sitemap

© 2020 SRAL, Stichting Restauratie Atelier Limburg
Website door studio-ux