Home    Contact NL / EN

SRAL voor vijfde jaar op TEFAF Maastricht, 8 - 18 maart 2018

Het wordt inmiddels een mooie traditie dat SRAL als restauratie-instituut en Erfgoed Kenniscentrum van de Provincie Limburg zich presenteert op TEFAF. In de stand van Chapeau– Maastricht Region (nr 707, op de eerste verdieping bij TEFAF Paper) kunt u medewerkers van SRAL elf dagen lang ontmoeten.
In de stand presenteert SRAL bovendien de restauratie van het unieke goudleerensemble uit de burgemeesterskamer van het historische stadhuis van Maastricht. Het betreft een ‘Chinoiserie’ goudleer dat in 1737 in opdracht van het gemeentebestuur in Londen is vervaardigd. In de loop der jaren is het meerdere malen ingrijpend behandeld, zijn de aangebrachte glanslagen vertroebeld en verkleurd en is de opspanning aan herstel toe.
In totaal neemt de complexe restauratie van ongeveer 66 vierkante meter goudleer, negen maanden in beslag. Een deel van de werkzaamheden kan worden gevolgd in het publiekelijk zichtbare restauratie-atelier dat SRAL in het Bonnefantenmuseum heeft ingericht.  Daar worden overigens ook vijf monumentale schoorsteenstukken uit het stadhuis gerestaureerd.
Bezoek ons op TEFAF of neem een kijkje achter de schermen van ons atelier in het Bonnefantenmuseum.

Avenue Céramique 224   6221 KX Maastricht   Tel: +31(0)433218444   E-mail: info@sral.nl   |   Sitemap

© 2014 SRAL, Stichting Restauratie Atelier Limburg
This website was made by zuiderlicht